ȘCOALA TEATRUL DE ARTĂ – ONLINE, pentru copii, adolescenți și adulți români de pretutindeni!

Surpriză pentru copiii și sufletele de copil – români de pretutindeni! Teatrul de Artă București lansează astăzi, 1 iunie 2020, Școala Teatrul de Artă – dezvoltare personală prin actorie, pentru copii, adolescenți și adulți, în format online.

Proiectul a apărut inițial ca răspuns la nevoia de comunicare și de apropiere a cursanților Școlii Teatrul de Artă care, odată cu reglementările impuse de starea de urgență declarată în luna martie, și-au dorit să continue întâlnirile cu instructorii și colegii de grupă, cursul constituind pentru ei un reper de stabilitate, în noul context.

Treptat, nevoia de comunicare și apropiere a fost identificată în rândul românilor de pretutindeni și, ceea ce putuse părea, la început, o limitare a devenit o oportunitate de a conecta români din toate colțurile țării și ale lumii, de a forma o comunitate și de a o sprijini în redobândirea bucuriei și încrederii, prin participarea la ore de dezvoltare personală prin actorie, adaptate diverselor vârste.

Orele de dezvoltare personală prin actorie dedicate copiilor români de pretutindeni mai au o componentă: învățarea limbii române sau simpla comunicare în limba română. Prin tehnici de artă teatrală, copiii sunt sprijiniți să se dezvolte creativ, să fie mai comunicativi în medii diferite, mai toleranți, mai adaptabili, mai încrezători, mai curioși și liberi să vorbească cu prietenii, bunicii, familia din România.

Orele Școlii Teatrul de Artă se desfășoară pe categorii de vârstă: (4-7 ani, 8-13 ani, 14-18 ani și adulți), în format ONLINE (Zoom app).

 

În Statele Unite ale Americii, proiectul se desfășoară în parteneriat cu Romanian Children Community of USA.

 

Școala Teatrul de Artă are o experiență de peste 5 ani în lucrul față în față, la sală și pe scenă, cu copii, adolescenți și adulți, timp în care a pregătit peste 40 de grupe de cursanți adulți și 40 de grupe de cursanți copii și adolescenți, are peste 500 de absolvenți adulți și peste 50 de spectacole montate cu grupe de cursanți avansați, care s-au jucat pe scena Teatrului de Artă București și au fost invitate la manifestații artistice din țară, iar în perioada 1-7 iulie 2019, a organizat, împreună cu Trupa de Artă, “Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori”, ediția I, ediție pilot.

Lansarea formatului online al Școlii Teatrul de Artă aduce și o pagină de Facebook dedicată proiectului – https://www.facebook.com/scoalateatruldearta/– împreună cu bucuria, optimismul și încrederea unui început frumos.

 

Contact Școala Teatrul de Artă

Delia Pavel

Tel: 0727.094. 612, e-mail: scoala@teatruldearta.ro

 

Costinela Caraene

Specialist Marketing și Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro