Teatrul de Artă București, invitat la Festivalul UNDERCLOUD, cu spectacolul “Dureri fantomă” de Vasili Sigarev

Luni, 29 august, orele 19.00, Teatrul de Artă București prezintă spectacolul DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, invitat în cadrul celei de-a noua ediții a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice. Reprezentația are loc la ARCUB Gabroveni, sala Atelier.

Traducerea textului este semnată de Marina Palii iar spectacolul este regizat de Bogdan Budeș și îi are în distribuție pe Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

“Ne bucură bucură tare mult faptul că jucăm în cadrul UNDERCLOUD, un festival important nu doar pentru teatrul independent ci pentru teatrul românesc în sine, fiind un promotor al calității și originalității actului artistic. Și apreciem faptul că am fost invitați în afara concursului. Lucrul acesta înseamnă o confirmare a reușitei spectacolului Dureri fantomă.” (George Constantinescu, actor, fondator al Teatrului de Artă București)

Acțiunea spectacolului Dureri fantomă se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie în care planează constant promiscuitatea și lipsa sensibilității umane. În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut.

“Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin “la pachet” cu violența și cruzimea.” (Bogdan Budeş)

Un depou, doi paznici tineri, Dima (Rareș Andrici) și Gleb (George Constantinescu), și sufletul Olgăi (MIhaela Popa) în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

Pentru rolul “Gleb”, George Constantinescu a primit Premiul pentru cel mai bun actor, la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, 2015.

 

Alte participări la festivaluri, cu spectacolul Dureri fantomă:

Festivalul 25 de ore de teatru nonstop, Sibiu, ediţia 2015

Festivalul de teatru BABEL FAST, Târgovişte, ediţia 2015

Festivalul de teatru Antagon, Timişoara, ediţia 2015

Festivalul Naţional de Teatru Independent 2015

 

Ediția a 9-a a UNDERCLOUD – Festival de teatru Independent de Orice are loc anul acesta între 22 – 31 august, la ARCUB Gabroveni.

Programul integral al festivalului, aici: http://www.undercloud.ro/program/

Bilete la spectacolul Dureri fantomă, aici: http://www.undercloud.ro/event/dureri-fantoma/

 

Ne vedem la UNDERCLOUD!

 

Contact:

Costinela Caraene

Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro