Teatrul de Artă București la Maratonul Teatrului Independent, ediția a VI-a

maratonul-teatrului-independent-editia-a-sasea

 

Sâmbătă, 17 septembrie, începe Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, iar Teatrul de Artă București participă în festival, anul acesta, cu două spectacole: Cerere în căsătorie de A.P. Cehov, miercuri, 22 septembrie, orele 19.00 prezentat în secțiunea Competiție, și O femeie singură de Dario Fo și Franca Rame, sâmbătă, 1 octombrie, orele 19.00, prezentat în premieră.

Spectacolul Cerere în căsătorie îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente, iar regia este semnată de Victor Olăhuț. Regizorul a conceput și creat spectacolul în vara anului trecut, pentru caravana Cultură-n șură, aflată anul acesta la a patra ediție. Așadar, înainte de a ajunge pe scena de la București, apoi pe numeroase scene din țară (Arad, Brașov, Constanța etc.), spectacolul Cerere în căsătorie s-a jucat în sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură.

Bilete, aici: https://www.mystage.ro/spectacole/cerere-in-casatorie-231/

Monodrama O femeie singură este interpretată de Andreea Bibiri, iar regia este semnată de Daniel Grigore-Simion. Spectacolul este confesiunea unei femei ținută prizonieră în propria casă și adusă la nebunie de relația abuzivă cu soțui ei și de corvoada treburilor casnice. Piesa este scrisă de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo și Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuți actori și activiști politici ai Italiei.

Bilete, aici: https://www.mystage.ro/spectacole/o-femeie-singura-255/

Pe lângă cele două spectacole prezentate în cadrul Maratonului Teatrului Independent, Teatrul de Artă București, partener al festivalului, găzduiește pe scena sa din strada Sfântul Ștefan nr. 21, alte șase producții din capitală și din țară, participante la Maraton. Este vorba despre Cafeneaua de Sam Bobrick (17 septembrie, ora 18.00), Galaxy, regia Cristian Pascariu (18 septembrie, ora 17.00), Pe jumătate cântec, regia Crista Bîlciu (19 septembrie, ora 19.00), Testament de Radu Popescu (21 septembrie, ora 19.00), Over The Rainbow, regia Cristi Avram (24 septembrie, ora 19.00), În viitorul apropiat, regia Cristian Ban (29 septembrie, ora 19.00).

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, aflat la a VI-a ediție, este organizat de Teatrul Apropo și susține, prin tradiție, mișcarea teatrală independentă din România. Anul acesta, festivalul cuprinde patru secțiuni: Competiție, One Drama, Indie Gold și Serile Teatrului Studențesc. Selecția spectacolelor a fost realizată de juriul format din Monica Andronescu, Oltița Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă și Cristina Rusiecki, iar juriul de premiere din acest an este format din Coca Bloos (actriță), Maria Zărnescu (critic de teatru), Mariana Cămărășan (regizor) și Nicoleta Lefter (actriță).

Săptămâni pline, așadar, în perioada 17 septembrie – 2 octombrie, în zona teatrului independent din capitală și la Teatrul de Artă București.

Bilete pentru toate spectacolele din Maratonul Teatrului Independent se pot achiziționa de pe https://www.mystage.ro.

 

Contact:

Costinela Caraene

Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro