Dureri fantomă de Vasili Sigarev, la FestIn pe Bulevard – 17 octombrie 2016

În toamna aceasta, vă așteptăm la festivalul internațional Fest(in) pe Bulevard, cu spectacolul DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș.
Reprezentația va avea loc în data de luni, 17 octombrie 2016, orele 21.00, în sala George Constantin a Teatrului Nottara, din Bulevardul Magheru nr. 20.

Spectacolul îi are în distribuție pe Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa.

Selectat să participe la secțiunea competițională Crize de familie – una dintre cele 4 secțiuni ale festivalului – spectacolul DURERI FANTOMĂ este o dramă a cărei acțiune are loc la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie, unde planează promiscuitatea, iar sensibilitatea umană lipsește apoape cu desăvârșire. În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut. Textul este o descriere copleșitoare a pierderii și singurătății, care explorează limitele loialității. 

Cine îl recomandă:

“Ceva din mine a plâns ca după război, când se anunță că e pace. Actorii ăștia mi-au dat vestea că supraviețuim și că ei au puterea (și-mi dau și mie) de a reconstrui. (…) Mi-au făcut bine. Și dacă teatrul e oglinda lumii, lumea are o șansă. Să fie liberă, cinstită și trează, ca spectacolul ăsta de la Teatrul de Artă.” – Dorina Chiriac, preluată de ziarulmetropolis.ro  

“Miza lui Bogdan Budeș, esențial veristă, a fost să reproducă un segment de lume cu personaje cât mai naturale și mai credibile. Pas cu pas, însă, regizorul înaintează într-un studiu al relației, cu poziții de forță, detururi, încurcături și ezitări, toate într-un ritm bine strunit.” Cristina Rusiecki, revistacultura.ro 

“În Dureri fantomă“, un text emoționant, plin de lumini și umbre, cu treceri de la umor amar la dramă brutală, Bogdan Budeș alege, în ciuda spațiului frust, creat pe scena Teatrului de Artă, să exploreze acele zone în care se ascund traumele și care sunt destul de greu de adus pe scenă, când vrei să nu anulezi efectul dramatic. Povestea e puternică și seducătoare, atât pentru regizor, cât și pentru cei trei actori (…) care i se supun și o fac, în același timp, să trăiască pe scenă, să împresioneze și să emoționeze, fără să se teamă de efectul emoției. (…) Finalul poveștii, atât de dramatic, atât de emoționant, atât de departe de trendul teatrului actual, îl veți descoperi dacă veți face o vizită la teatrul din strada Sf. Ștefan.“ – Monica Andronescu, yorick.ro 

Spectacolul DURERI FANTOMĂ a mai participat la:

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, 2015 (Premiul pentru cel mai bun actor – George Constantinescu, rolul „Gleb”)
Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște – BABEL FAST, iunie 2015
Festivalul 25 de ore de Teatru Non Stop – Respiră teatru, aprilie 2015

Fest(in) pe Bulevard este o manifestație culturală anuală, ajunsă anul acesta la a IV-a ediție, organizată de Teatrul Nottara din Bucureşti, cu sprijinul UNITER, care are loc în capitală.

Vă ținem la curent cu noutățile și vă așteptăm cu drag.

 

Contact:

Costinela Caraene

Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro