În luna iulie, Teatrul de Artă București joacă în aer liber, în stagiunea Teatru în TVR

În perioada 15 – 22 iulie 2016, Teatrul de Artă București așteaptă publicul la trei comedii și o producție îndrăzneață despre comunicarea în cuplu, în cadrul stagiunii Teatru în TVR, organizată de Televiziunea Română. Spectacolele “Unora le place swingul”, “Cerere în căsătorie”, “Un bărbat și mai multe femei” și “Insomniacii” se vor juca în aer liber, pe scena amenajată în curtea TVR din Cal. Dorobanți nr. 191, după următorul program:

  • vineri, 15 iulie, ora 20.30 – “Unora le place swingul” după Donna Hoke
  • sâmbătă, 16 iulie, ora 20.30 – “Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov
  • duminică, 17 iulie, ora 20.30 – “Un bărbat și mai multe femei” de Leonid Zorin
  • vineri, 22 iulie, ora 20.30 – “Insomniacii” de Mimi Brănescu

Spectacolele propuse sunt unele dintre cele mai solicitate, din repertoriul Teatrului de Artă București – inclusiv pe scene sau în spații neconvenționale din țară –, iar în cadrul unei stagiuni de vacanță estivală, transformă seri lungi și toride, în momente tonice și revigorante.

UNORA LE PLACE SWINGUL de Donna Hoke, îi are în distribuție pe Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor și Marius Călugăriţa, iar regia este semnată de Claudiu Puşcău. Textul, după o cunoscută şi premiată autoare din Statele Unite ale Americii, tratează cu umor şi dezinvoltură problemele cuplurilor tinere din zilele noastre, iar punerea în scenă de la Teatrul de Artă București este un spectacol al contrastelor, în care nonconformismul se îmbină cu sensibilitatea, iar umorul, cu profunzimea sentimentelor.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A.P Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, cu Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente, este cea mai recentă premieră de la Teatrul de Artă București.
Spectacolul a fost creat în cadrul Caravanei Cultură-n șură și s-a jucat, în vara anului trecut, în cinci sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură. Premiera la București a avut-o în decembrie 2015, iar de atunci se joacă, în sala din str. Sfântul Ștefan nr. 21, adesea cu casa închisă.

UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin, în regia lui Bogdan Hușanu, este o comedie spumoasă în care actrița Paula Chirilă este, pe rând, femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică, iar actorul George Constantinescu este bărbatul nevoit să-i facă față. 

INSOMNIACII de Mimi Brănescu, în regia lui Sorin Militaru, îi are în distribuție pe Liviu Cheloiu, George Constantinescu și Marin Grigore. “Insomniacii” este o comedie despre banalitatea vieţii şi despre condiţia umană dramatică, despre oameni rătăcind în absurd, care se agaţă de gânduri revelatoare, oricât de caraghioase, în speranţa ieşirii din anonimat. O comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie.
Spectacol a fost prezentat în cadrul Festivalului Comediei Românești – FESTCO.


Reprezentațiile din luna iulie au loc în aer liber, pe scena amenajată în curtea Televiziunii Române.

Accesul la spectacole se face în baza biletelorpe la intrarea din str. Ermil Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 20:00.

Prețul unui bilet este de 31,5 lei sau 21 lei (pentru elevi, studenți, pensionari).

Biletele pot fi achiziţionate de la:

– casa de bilete: stația de Metrou Unirii 1, intrarea dinspre Curtea de Apel, vis-a-vis de Casa de abonamente elevi și studenti (luni-vineri: 9.00 – 19.00; sâmbăta: 10.00 – 14.00)

De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online, de la www.teatruldearta.ro/bilete și Eventim.ro.

Rezervări la tel. 0737.904.932 şi e-mail rezervari@teatruldearta.ro.
Biletele rezervate pot fi achiziționate direct în seara spectacolului (cu reconfirmare telefonică a rezervării, în ziua reprezentației), de la casa de bilete amenajată la intrarea în TVR, din strada Pangrati nr. 8-10, începând cu ora 19:30.

 

Contact:

Costinela Caraene

Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro