Înscrieri – Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori, Ediția I

Școala Teatrul de Artă București, cu sprijinul Trupei de Artă (absolvenți ai Școlii Teatrului de Artă București) organizează, în perioada 1 – 7 iulie 2019, Ediția I a festivalului Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori.

Ediția I a festivalului (ediție pilot) va fi găzduită de Teatrul de Artă București.

 

Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori a fost creat în scopul încurajării, susținerii și promovării școlilor de teatru pentru amatori, din București. Evenimentul se adresează, așadar, trupelor de teatru de amatori și școlilor de teatru pentru amatori din capitală.                                  

***
Teatrul, ca formă de dezvoltare personală, este extrem de eficient și accesibil la orice vârstă.

Din ce în ce mai mulți adulți dar și adolescenți și copii aleg cursurile de teatru ca modalitate de auto-descoperire, depășire a propriilor bariere și auto-modelare, cursurile devenind, încetul cu încetul, catalizatori ai unor comunități de actori amatori, din ce în ce mai active și în continuă dezvoltare.

O dovedesc nenumăratele reprezentații, pe scene independente din București dar și din alte orașe ale țării, cu spectacole pregătite de actori amatori, absolvenți ai școlilor de teatru care continuă să lucreze și să propună producții teatrale, în regie proprie. O dovedește publicul reprezentațiilor susținute de amatori, din ce în ce mai numeros. 

***

În mod natural, organizatorii îşi propun să adune, în cadrul festivalului, cele mai bune producții ale şcolilor de teatru din București.

În cadrul festivalului, vor fi acordate următoarele premii:

– Cel mai bun spectacol                                           

– Cea mai bună actriță în rol principal feminin

– Cel mai bun actor în rol principal masculin

– Cea mai bună actriță în rol secundar feminin

– Cel mai bun actor în rol secundar masculin

 

Juriul de premiere este format din 5 profesioniști: Octav Strunilă, George Constantinescu, Domnica Cîrciumaru, Doina Teodoru, Elena Șeulean

 

ÎNSCRIERE

Pot aplica cu propuneri de spectacole trupe independente de actori amatori, școli de teatru pentru amatori, cluburi și asociații care au trupe de teatru de amatori.

Fiecare aplicant poate propune, în vederea selecției, maximum două spectacole.

Aplicația constă în transmiterea Fișei de înscriere completate și a înregistrării complete a spectacolului (link în corpul mail-ului / CD / DVD):
– prin e-mail, la adresa primulpas@teatruldearta.ro (subiect: “Aplicație la PrimulPas”)

sau

– prin poștă, la adresa Teatrul de Artă București, str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2, București, în atenția doamnei/domnului Oana Garjoaba / George Constantinescu, cu mențiunea “Aplicație la PrimulPas”

Completarea fișelor de înscriere se va face de către reprezentantul legal al trupei / școlii / clubului / asociației.

Data limită a trimiterii aplicațiilor (după caz, data poștei): 16 iunie 2019

Data anunțării rezultatelor selecției: 21 iunie 2019

Lista cu spectacolele și trupele selectate va fi transmisă prin e-mail tuturor trupelor aplicante și va fi publicată pe Facebook-event-ul festivalului.

 

PARTICIPARE

Organizatorii asigură spațiul și asistența necesare bunei desfășurări a reprezentațiilor: sală de spectacole (capacitate 75 locuri), scenă italiană (7m deschidere x 6m adâncime x 3m înălțime), cabină actori, aparatură completă de sunet și lumini, asistență tehnică.  

Organizatorii asigură, de asemenea, prezența juriului pe toată perioada desfășurării festivalului și mediatizarea evenimentului.

Decorurile, recuzita și afișele în format tipărit, necesare fiecărui spectacol, sunt responsabilitatea participanților.

 

 

NOTA ORGANIZATORILOR

Ediția I a festivalului Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori este o ediție pilot. Ne dorim ca festivalul să crească și să se dezvolte, coagulând o comunitate fidelă, de oameni preocupați de dezvoltarea personală prin teatru și de tot ceea ce teatrul aduce bun și frumos, în viața fiecăruia.

Dincolo de promovarea și recunoașterea muncii trupelor independente / școlilor / cluburilor / asociațiilor care au trupe de teatru de amatori, ne propunem ca Primul Pas să fie o sărbătoare a bucuriei de a fi împreună cu semeni din cele mai variate domenii de activitate, dar care împărtășesc o pasiune profundă și comună: pasiunea pentru teatru.

 

Echipa de organizare