Septembrie 2018, nouă spectacole, în patru festivaluri de teatru din țară

Începem și continuăm luna septembrie cu energia de la UNDERCLOUD.

Nouă spectacole ale Teatrului de Artă București au fost invitate și se joacă în patru festivaluri din țară.

Pe 1 septembrie, “Când timpul stă pe loc” de Donald Margulies, în regia lui Bogdan Budeș, merge la FesTin – Festival de teatru și film de scurt metraj, pentru tineret, și se joacă în frumoasa sală de spectacole a Teatrului Municipal Caracal. Festivalul își propune “să îi atragă, provoace, implice pe tineri să recreeze, să descopere emoţia, să se descopere pe sine, într-o lume în care au acces la extrem de multă informaţie, totul pare uşor de descoperit, întreaga lume este stocată în gadgeturi simplu de folosit, iar emoţia pare nefirească atunci când tot ceea ce vrei să afli e la doar un click distanţă”.

Pe 2 septembrie, avem maraton de 4 spectacole, la FITIC – Festivalul Internațional de Teatru Independent Constanța: “Constelații” de Nick Payne, în regia lui George Dogaru, “Fata din Curcubeu” cu Marcela Motoc, pe textul și în regia Liei Bugnar, “Șase din 49” de Spiró György, în regia lui Alexandru Maftei și “Insomniacii” de Mimi Brănescu, în regia lui Sorin Militaru. FITIC se află la a treia ediție, iar de la ediția de anul recut ne-am întors cu Premul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu, pentru rolul Gleb din “Dureri fantomă” de Vasili Sigarev).

Pe 17 și 19 septembrie, “Fata din Curcubeu” și “Șase din 49” se joacă în cadrul Festivalului Zile și Nopți de Teatru la Brăila, o ediție specială “a cărei temă readuce în prim plan comedia, în multiplele ei ipostaze teatrale: comedia politică, socială, romantică, filosofică, absurdă, basmul modern, comedia muzicală, tragicomedia, comedia-circ, comedia amară, etc. “Comedia între hohote și lacrimă”, așa cum este și viața!”.

Iar pe 21 și 23 septembrie, “O relație deschisă” de Dario Fo și Franca Rame, în regia Anei Ioana Macaria, și “Și veni bărbătul la femeie” de Semion Zlotnikov, în regia lui Bogdan Budeș, se joacă la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, aflat anul acesta la a treia ediție. Sperăm să fie cu noroc. La prima ediție, ne-am întors acasă cu Premiul pentru cel mai bun spectacol (“Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț) și Premiul pentru cel mai bun actor (George Cnstantinescu, rolul Ivan Vasilievici, din “Cerere în căsătorie”).

Periplul în țară continuă și în luna octombrie. Revenim cu vești.

Contact

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel.: 0722.243.950

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro