“Voyeur” – doar 6 zile până la premiera de la Brașov!

 

Mai sunt doar 6 zile până când “Voyeur” de Gardner McKay ajunge la Brașov. Pe 18 martie, de la ora 19.00, actorii Alexandra Ioniță și Tudor Istodor, sub îndrumarea regizorului Claudiu Istodor și într-un decor creat de Iulian Bălțătescu, vor performa, la Centrul Cultural Reduta, spectacolul pe care dramaturgul îl vedea ca fiind “despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care ni se potrivește, despre puterea noastră de a ierta, nevoia noastră de a merge mai departe.”

Maude este psihiatru şi locuieste singură, într-o casă izolată. Când îi dă voie lui Peter, baiatul timid, care i-a reparat maşina puțin mai devreme, să intre ca să dea un telefon, nu îşi închipuie că el ar fi voyeurul care o urmăreşte de ceva timp. Sau că ar fi criminalul în serie, numit de presă Păpuşarul. Sau că ar fi, de fapt… 

“Tensiunea este foarte bine dozată, iar soluţia regizorală prin care sala devine o extensie a spaţiului de joc – de fapt celelalte camere ale apartamentului lui Maude (inclusiv dormitorul) – este foarte eficientă. În această zonă, chiar în mijlocul publicului, au loc pe întuneric urmăriri şi confruntări, fapt care dă senzaţia că nimeni nu este în siguranţă, chiar dacă tu, ca spectator, eşti protejat prin convenţia teatrală.” (Monica Ploeșteanu, Agenda Liternet)

“Spectacolul e foarte bun, excelent jucat și atât de captivant (…) Cu un extraordinar simț al firescului, Tudor Aaron Istodor pendulează de la un capăt la altul al paletei de stări: Peter este cumsecade, glumeț, arogant, romantic, inocent, angoasat, victimă, cinic, amorez stăpân pe situație, sarcastic, sadic, vulnerabil, neputincios etc… La fel, Alexandra Ioniță reușește să păstreze în jurul lui Maude acea aură de mister ce susține cu măiestrie finalul neașteptat, care încununează eșafodajul amețitor al întorsăturilor de situație. Spectacolul regizat de Claudiu Istodor, într-un decor creat de Iulian Bălțătescu, exprimă impecabil ideea cheie a textului: ”Viața e teatru”. Cine joacă mai bine, câștigă.” (Gabriela Hurezean, Muze și arme)

“Voyeur” este primul spectacol al Teatrului de Artă București, premiat la un festival de teatru – Premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină (Tudor Istodor – Peter) la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, cel mai notoriu festival național de teatru independent din România.

“La UNDERCLOUD 2014 s-a premiat performanța!” (Ziarul Metropolis)

BILETE pentru reprezentația “Voyeur” din 18 martie, ora 19.00, încă se mai pot achiziționa online, de pe mystage.ro, și de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta (str. Apollonia Hirscher nr. 8).

 

Contact pentru presă:

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0722.243.950 / 0745.25.95.85

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro