Teatrul de Artă București revine la Brașov cu thriller-ul american “Voyeur”. Pe 18 martie!

 

După succesul cu drama rusească pe textul controversatului Vasili Sigarev, Teatrul de Artă București revine la Brașov cu un alt spectacol de festival: thriller-ul american “Voyeur” de Gardner McKay, în regia lui Claudiu Istodor, avându-i în distribuție pe Alexandra Ioniță și Tudor Istodor.

Spectacolul va avea loc duminică, 18 martie, de la orele 19.00, la Centru Cultural Reduta, iar biletele s-au pus deja în vânzare.

“Voyeur” este un thriller psihologic de o extraordinară încărcătură emoţională, despre care însuși autorul declară:“Dacă piesa aceasta este despre ceva, atunci ea este despre abilitatea noastră vastă de a ne manipula unii pe ceilalţi. Despre darul nostru minunat de a minţi. Este despre puterea oribilă a carismei noastre; despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care ni se potriveşte. Este despre puterea noastră imediată de a ierta; nevoia noastră de a merge mai departe.” (Gardner McKay)

“Sunt momente în care tensiunea creşte paroxistic, pentru ca ulterior să se spargă într-o criză de râs, la o nouă întorsătură de situaţie. Acum, atât publicul, cât şi eroina ar putea respira uşuraţi – şi o fac, pentru că se bucură de încetarea agresiunii (mai mult psihologice) -, însă aluziile destul de transparente strecurate în textul piesei reduc din suspans: publicul ştie, se aşteaptă, nu se lasă înşelat.” (Sursa: LiterNet)

“Maude, interpretată de Alexandra Ioniță, este exemplul clar că, cel mai adesea, ne lăsăm influențați de roluri sociale, iar Peter (Tudor Aaron Istodor) se pricepe cu desăvârșire să mimeze sentimente autentice, să pozeze pe rând: voyeur, actor, victimă, amorez ș.a.m.d., jucându-se cu mintea medicului, ținând discursuri carsimatice, făcând-o în repetate rânduri să nege realitatea.” (Sursa: Semne Bune)

Pentru rolul Peter, din “Voyeur”, Tudor Istodor a câștigat Premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină, la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice.

BILETE pentru reprezentația “Voyeur” din 18 martie, ora 19.00, se pot achiziționa online, de pe mystage.ro, și de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta (str. Apollonia Hirscher nr. 8).

 

Teatrul de Artă București este primul și singurul teatru independent din România care a câștigat un Grand Prix internațional pentru Cel mai bun spectacol (“Dureri fantomă” de Vasili Sigarev, la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada-Plays, Ekaterinburg, Rusia – iunie 2017).

  

Contact:

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0722.243.950 / 0745.25.95.85

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro