Cursuri de teatru: 5 beneficii pentru auto-descoperire și auto-dezvoltare

Copii sau adulți, în viața de zi cu zi nu suntem doar spectatori. Ci actori pe propria „scenă”. Și cât de bine ne simțim în propriul rol, în propria piele, se vede în special în armonia relațiilor pe care reușim să le construim și în rezultatele activităților noastre zilnice.

Ce nu știm întotdeauna este faptul că avem, fiecare, resursele necesare pentru a fi actori de succes în propriul „film”. Ceea ce ne trebuie este doar impulsul de a ajunge la ele. De a ne auto-descoperi și cultiva.

 

Iată 5 beneficii ale cursurilor de teatru, pentru auto-descoperire și auto-dezvoltare:

 

  1. Dobândirea încrederii în sine. De cele mai multe ori, nu știm de câte lucruri suntem capabili, de fapt. Nu întotdeauna întâlnim mediul propice descoperirii capacităților noastre. Sau ne trezim, dintr-o dată, în situații în care, sub presiunea diverșilor factori, ne blocăm și nu știm să ne acționăm resorturile, pentru a face față provocărilor. Cursurile de teatru ne ajută să scoatem la iveală izvorul de capacitate și forță care se află în fiecare dintre noi, să credem în el și să-l folosim cu succes.
  2.  Dezvoltarea abilității de integrare armonioasă în grup. Nu o dată ne-am simțit izolați, neînțeleși, străini. Da, există situații în care chiar ne aflăm printre oameni total nepotriviți cu preocupările noastre și cu felul nostru de a ne raporta la ele. Dar sunt și situații în care, chiar printre oameni cu care avem afinități evidente, simțim că nu ne putem integra. Iar viața nu ne acordă mereu libertatea de a ne alege grupul și mediul pe care le-am dori. Oamenii sunt atât de diferiți. Cursurile de teatru ne ajută să ne dezvoltăm empatia, flexibilitatea în gândire, simțul situațiilor sociale și acceptarea diversității. Iar asta ne face parteneri plăcuți și de încredere.
  3.  Întărirea capacității de concentrare. Să nu ne mire că, într-o societate mereu în viteză, care cere și căreia trebuie să-i dăm, care ne presează, din toate părțile, cu „to-do”-uri și „deadline”-uri strânse, simțim, la un moment dat, că lucrurile ne scapă de sub control. Să respirăm adânc. Cursurile de teatru, prin tehnicile specifice de concentrare și prin lucrul pe text, cu meticulozitate, ne ajută să ne menținem focusul pe câte un singur obiectiv, pe rând, întărindu-ne capacitatea de a-l atinge și de a fi deplin satisfăcuți de rezultat.
  4.  Stimularea creativității, fanteziei și spiritului ludic. Așa cum nu putem scrie, dacă nu citim înzecit, nu putem fi nici creativi, dacă nu trăim experiențe inedite. Prin teatru, învățăm permanent, de la noi și de la ceilalți, de la text, de la situații. În teatru totul e nou sau poate fi nou, iar prin cursurile de teatru, posibilitățile de explorare și de reprezentare sunt nelimitate.
  5.  Relaxarea și eliberarea de stress. Avem o oră la dispoziție și scoatem tableta sau smart-phone-ul gândind că ne “deconectăm”. Mail-uri, Facebook, frânturi de informații sau știri, nici măcar digerate pe de-a-ntregul. Cât de conectați rămânem, de fapt! Cât de dependenți de inepuizabilul care ne epuizează! Cursurile de teatru ne rup de lumea vitezei și ne duc în lumea tihnită a poveștii. Pentru câteva zeci de minute din zi, suntem într-un univers nou, profund uman, cu mintea și sufletul departe de iureșul și presiunile cotidianului.

 

Teatrul presupune o activitate complexă, cu un impact substanţial asupra abilităţilor noastre cognitive, motrice, emoţionale şi sociale.

Rezervă-ți ACUM un loc la ȘCOALA DE VARĂ – CURSURI DE TEATRU PENTRU COPII, ADOLESCENȚI ȘI ADULȚI, organizată de Teatrul de Artă București.

Termen limită pentru înscrieri: 15 iunie!

Contact: tel. 0727.094.612, e-mail: office@teatruldearta.ro