Oleanna

O conversație aparent inofensivă are consecințe explozive. O studentă își acuză profesorul de hărțuire sexuală. Există oare un “adevăr absolut” al unei situații?
Orice poveste are două fețe.

Traducerea: Andreea Vulpe și Cristi Juncu
Cu: Cristiana Luca și Lucian Pavel
Scenografia: Alma Ungureanu
Costume: Monica Florescu
Fotografie și grafică: Dan St. Andrei
Regia: Bogdan Budeș

O producție a Teatrului de Artă București, cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună

PARTENERI MEDIA: Radio Guerrilla și Zile și nopți

În piesa Oleanna, publicată în 1992, David Mamet povestește despre lupta pentru putere dintre un profesor universitar și una dintre studentele sale, care îl acuză de hărțuire sexuală.

Piesa a avut premiera în mai 1992, la Cambridge, Massachusetts și a fost prima producție a noii companii de teatru, Back Bay, a lui Mamet. În octombrie 1992, dramatizarea lui Mamet a apărut și la Teatrul Orpheum din New York, cu scena a treia rescrisă.

În 1993, piesa are premiera și la Royal Court Theatre din Londra, în regia lui Harold Pinter, într-o versiune care a folosit finalul original al lui Mamet. După cum notează Pinter în corespondența personală cu Mamet : “Nu poate exista o piesă mai dură sau mai curajoasă decât Oleanna. Finalul original este, în mod genial, „ultima răsucire a cuțitului”.

Ulterioara recenzie lui Michael Billington, din The Guardian, avea să susțină alegerea lui Pinter pentru finalul piesei, spunând că „prin restabilirea finalului original al lui Mamet, în care profesorul este forțat să-și mărturisească eșecurile, Pinter scoate la iveală și durerea și tragedia situației.”

BILETE:

🎟️ mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/oleanna-3080?af=41

🎟️ Bilet.ro: https://www.bilet.ro/eveniment/oleanna-12645-39343

 

*****
IMPORTANT

❗ Începând cu data de 9 martie 2022, autoritățile au ridicat starea de alertă și restricțiile cu privire la organizare și participarea la spectacolele de teatru.

Accesul nu mai este condiționat de prezentarea Certificatului verde.

Așezarea în sală se face fără păstrarea de locuri libere.

❗Pentru siguranța tuturor, echipa Teatrului de Artă București va continua să igienizeze și să dezinfecteze cu strictețe spațiul și vă recomandă ca, la rândul dumneavoastră, să vă protejați.
Dacă aveți simptome de viroză, chiar și minore, vă mulțumim că alegeți să rămâneți acasă și să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

– Vă rugăm să respectați ora de începere a spectacolului, scrisă pe bilet. Spectacolul începe în cel mai scurt timp, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare.

– După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

– Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora anunțată nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea lui la o reprezentaţie ulterioară.

– Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnată doar în cazul anulării/reprogramării spectacolului.

– Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permisă folosirea aparaturii foto-video sau a camerei de luat vederi a telefonului mobil.

– Din respect pentru actori și spectatori, vă rugăm ca, în timpul spectacolului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag.

dec. 07 2023
Expired!
7:00 pm - 8:30 pm

Organizer

Teatrul De Artă București
Phone
0722.227.053
Email
rezervari@teatruldearta.ro

Location

Teatrul de Artă București
Str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2, București