INCIDENT LA GRANIȚĂ

“Un amestec de Ionesco și Kafka filtrat printr-o doză bună de comedie.“ Oare cum interacționează dragostea cu absurdul?
INCIDENT LA GRANIȚĂ de Kieran Lynn
Cu: Doina Antohi, Pavel Bârsan, Andrei MateiuRegia: George Dogaru
Scenografia: Romulus Boicu
Styling: Ruxandra Busneag
Traducera: Doina Antohi
Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc în situația în care un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță exact printre ei. Se pomenesc, așadar, în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni.
Cum ne separă unii de alții și cum ne afectează viața niște linii imaginare? Cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ? Acestea sunt câteva întrebări explorate în ”Incident la graniță”.

PREMII:
Premiul pentru regie, George Dogaru, la FITIC – Festivalul Internațional de teatru independent, Constanța, 2021

***
Despre piesa lui Kieran Lynn, presa britanică afirmă :
“Un amestec de Ionesco și Kafka filtrat printr-o doză bună de comedie.“ Partially Obscured View
“O capodoperă ce combină comedie, ironie și o profunzime considerabilă”. Three Weeks Magazine
“O piesă foarte inteligentă și ghidușă, ce reușește să facă audiența să râdă și să realizeze cât de absurd poate fi totul.“ Everything Theatre
“Minunat scrisă și fermecătoare până la tăierea respirației. Dialogul este inteligent și clar. Nici un cuvânt nu este în plus (…)“ A Younger Theatre
“O satiră inteligentă despre limitele politice, individualism versus a zecea spiță la roată, gândire autonomă versus obediență oarbă și eternul “război” al sexelor.“ UK Theatre Network


 

*****
IMPORTANT

❗ Începând cu data de 9 martie 2022, autoritățile au ridicat starea de alertă și restricțiile cu privire la organizare și participarea la spectacolele de teatru.

Accesul nu mai este condiționat de prezentarea Certificatului verde.

Așezarea în sală se face fără păstrarea de locuri libere.

❗Pentru siguranța tuturor, echipa Teatrului de Artă București va continua să igienizeze și să dezinfecteze cu strictețe spațiul și vă recomandă ca, la rândul dumneavoastră, să vă protejați.
Dacă aveți simptome de viroză, chiar și minore, vă mulțumim că alegeți să rămâneți acasă și să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

– Vă rugăm să respectați ora de începere a spectacolului, scrisă pe bilet. Spectacolul începe în cel mai scurt timp, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare.

– După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

– Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora anunțată nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea lui la o reprezentaţie ulterioară.

– Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnată doar în cazul anulării/reprogramării spectacolului.

– Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permisă folosirea aparaturii foto-video sau a camerei de luat vederi a telefonului mobil.

– Din respect pentru actori și spectatori, vă rugăm ca, în timpul spectacolului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag.

 

 

oct. 19 2022
Expired!
7:00 pm

Organizer

Teatrul De Artă București
Phone
0722.227.053
Email
rezervari@teatruldearta.ro

Location

Teatrul de Artă București
Str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2, București