Iepurele alb – poveste pentru copii și oameni mari

IEPURELE ALB – poveste pentru copii și oameni mari
15 decembrie 2024 Ora: 11:00
Teatrul de Artă București

Un iepuraș pufos își dezvăluie povestea, purtându-i deopotrivă pe cei mici și mari într-o lume magică și plină de candoare.

La fiecare întâlnire, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială și vă prinde-n jocul lui, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.

Un iepuraș de pluș, două acrițe cu mâini magice și o istorioară surprinzătoare și plină de tâlc devin rețeta perfectă pentru o dimineață de poveste, în familie.

IEPURELE ALB (vârsta 3+)
Concept, scenografie și costume: Ana Craciun Lambru, Lavinia Pop Coman
Mișcare scenică și Ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru
Lumini: Traian Marin
Grafica: Romulus Boicu
Regia: Ana Crăciun Lambru

***Selectat la Izmir International Puppet Days, 2020
***Selectat la Festivalul de Teatru Piatra Neamț, 2019
***Selectat la Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver 2019

“Iepurele Alb e un personaj care crește de la un moment la celălalt, învață să cucerească lumea pas cu pas, se îndrăgostește, suferă, se bucură, dar, mai presus de toate, învață să (se) prețuiască pe el însuși.” (Nona Rapotan, Bookhub.ro)

Ana Crăciun-Lambru

“Îmi place să mă joc! M-am jucat toată copilăria, inventând personaje și scenarii. Apoi am descoperit că și la Facultate te poți juca! Mai serios, cu mai multe reguli și cunoștințe, însă tot joacă era.”

Ana a absolvit Universitatea de Teatru și Film “I.L. Caragiale”, departamentul Arta Actorului Mânuitor de Marionete și a obținut diploma Master of Fine Arts in Puppetry, în cadrul Puppet Arts Program, la Universitatea Connecticut, printr-o bursă Fulbright. În timpul studiilor, a fost implicată în numeroase reprezentații, proiecte și workshop-uri oferite de Puppets Arts Program, Ballard Institute and Museum of Puppetry și Connecticut Repertory Theatre și a colaborat cu artiști ca Wyatt Cenac sau Keith Lockhart și Boston Pops Orchestra.

În septembrie 2016, a reprezentat Statele Unite la World Puppet Carnival în Lodz, Polonia, cu spectacolul ei, “Dust”, pentru care a primit premiul Best Actress.

Revenită în România, a realizat regia spectacolului “Onix și Barton”, la Opera Comică pentru Copii și “Conferințele cu Dodi și Roni” la Muzeul Național Grigore Antipa. A jucat în “Pasarea de Foc” de la Teatrul Tony Bulandra și “Harun și Marea de Povești” în regia lui Alexandru Berceanu.
În prezent realizează regia spectacolului pentru copii, “Jurassic”, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

“Cred cu tărie că teatrul de păpuși poate face lumea mai bună și vă invit să-mi fiți alături în această călătorie.”

Lavinia Pop Coman a absolvit Facultatea de Teatru, secția Actorie.

“Păpușile m-au fascinat încă din facultate, așa că, în 2016, cu ajutorul unui prieten, am confecționat primele mele păpuși. Erau 2 marionete din eșarfe, Eva și Alfred, cu care am reușit să fac un street performance. Așa a început călătoria mea în lumea “păpușăritului”. Un an mai târziu, am ajuns în Siberia, unde, maestrul Vladimir Zakharov m-a învățat să construiesc o păpușă cu un sistem unic în lume și așa, cu ajutorul, lui am făurit-o pe Zaharashka. Următorul spectacol sper că va fi cu ea. Primul meu gând, când am început să fiu păpușar, a fost dorința de a-i face pe oameni să zâmbească atunci când nici măcar nu se așteaptă. Astăzi, scopul meu este ca oamenii să ajungă să vadă în viața unei păpuși sufletul păpușarului și să se regăsească în poveștile pe care le spunem. Ceea ce mă mulțumește cel mai mult este atunci când aud pe cineva spunând “Wow, e vie!””

 

*****
IMPORTANT

❗ Începând cu data de 9 martie 2022, autoritățile au ridicat starea de alertă și restricțiile cu privire la organizare și participarea la spectacolele de teatru.

Accesul nu mai este condiționat de prezentarea Certificatului verde.

Așezarea în sală se face fără păstrarea de locuri libere.

❗Pentru siguranța tuturor, echipa Teatrului de Artă București va continua să igienizeze și să dezinfecteze cu strictețe spațiul și vă recomandă ca, la rândul dumneavoastră, să vă protejați.
Dacă aveți simptome de viroză, chiar și minore, vă mulțumim că alegeți să rămâneți acasă și să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

– Vă rugăm să respectați ora de începere a spectacolului, scrisă pe bilet. Spectacolul începe în cel mai scurt timp, odată cu încheierea tuturor pregătirilor tehnice necesare.

– După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

– Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora anunțată nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea lui la o reprezentaţie ulterioară.

– Biletele pot fi schimbate sau contravaloarea lor poate fi returnată doar în cazul anulării/reprogramării spectacolului.

– Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permisă folosirea aparaturii foto-video sau a camerei de luat vederi a telefonului mobil.

– Din respect pentru actori și spectatori, vă rugăm ca, în timpul spectacolului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag.

dec. 15 2024
11:00 am

Organizer

Teatrul De Artă București
Phone
0722.227.053
Email
rezervari@teatruldearta.ro

Location

Teatrul de Artă București
Str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2, București