Concert Paracelsus Duo

Concert Paracelsus Duo
27 mai 2024 Ora: 19:00
Teatrul de Artă București

Andrei Kivu: violoncel
Călin Grigoriu: chitara

Paracelsus Duo a luat ființă în 2018, încă de la prima întâlnire a celor doi muzicieni – pe care ei au resimțit-o imediat ca fiind absolut providențială. Călin Grigoriu este nu numai cel mai versatil chitarist român, ci și compozitor (muzică de concert, de teatru și film) și excelent aranjor – toate piesele pe care le veți auzi în seara de 27 Mai fiind exclusiv trecute prin Alambicul gândirii lui muzicale.

Andrei Kivu este nu numai primul violoncelist român care a cântat Integrala Suitelor de Bach într-un singur concert, ci și singurul violoncelist din lume care a transcris și cântă frecvent Sonatele și Partitele pentru vioară de Bach.

Paleta repertorială a Duo-ului are o mare deschidere stilistică, ce se întinde de la Baroc la Contemporan.
Așa cum o sugerează și numele, cei doi muzicieni se află într-o continuă căutare a unei Alchimii Sonore, care este fundația Muzicii însăși.
Credo-ul lor este acela că muzica poate transcende meșteșugul și devine Artă numai atunci când este însoțită de Puterea Alchimică, acest Element fiind absolut Esențial – și dealtfel singurul care permite transformarea Sunetului și a Emoției într-o adevărată experiență, trăită plenar.
În 27 Mai invocăm spiritele lui Bach, Beethoven, Bartok, Chopin, Escudero, Saint-Saëns și Liszt, care prin vibrațiile înalte ale muzicii lor vor pluti și vor densifica aerul în sala de spectacole a Teatrului de Artă București.
mai 27 2024
7:00 pm - 8:00 pm

Organizer

Teatrul De Artă București
Phone
0722.227.053
Email
rezervari@teatruldearta.ro

Location

Teatrul de Artă București
Str. Sfântul Ștefan nr. 21, sector 2, București