REGULI PRIVIND ACCESUL LA SPECTACOLE, LA INTERIOR

HOTĂRÂREA nr. 29 din 14.05.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

……

Art.10 – (1) Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. 

(2) Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70/% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

(3) Începând cu data de 01.07.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

MĂSURI PENTRU PREVENIREA CONTAMINĂRII CU NOUL CORONAVIRUS SARS-COV-2 ȘI PENTRU ASIGURAREA DESFAȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ SANITARĂ ÎN DOMENIUL CULTURII:

  • Măsurarea temperaturii prin termometru noncontact. Persoanele care refuză sa le fie verificată temperatura NU vor avea acces în sală;
  • NU se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră peste 37,3, stare generală modificată);
  • Accesul în spațiu se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5m;
  • Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii de protecție pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere gura și nasul;
  • Se interzice consumul de mâncare și băuturi în sala de spectacol;
  • Accesul în sală se face cu 20 minute înaintea orei de începere a spectacolului;

ORGANIZATORII