Spectacolul Iepurele alb se joacă în cadrul Izmir International Puppet Days, între 5 și 8 martie 2020

În perioada 5 – 8 martie, spectacolul „Iepurele alb” (vârsta 4-110 ani), producție a Teatrului de Artă București, marca “Teatrul de Artă Junior”, se joacă în Turcia, în cadrul celei de-a 14-a ediții a festivalului Izmir International Puppet Days. Spectacolul a fost selectat încă de anul trecut și urmează să îi bucure pe micii și marii spectatori cu patru reprezentații, pe 5, 6, 7 și 8 martie, la Teatrul Izmir Sanat.

Este cel de-al cincilea festival, pentru „Iepurele alb” și, totodată, al patrulea festival internațional la care este selectat. În 2019, spectacolul a participat la Festivalul de Teatru Piatra Neamț și la Festivalul Internațional de Animație Gulliver, iar anul acesta, după reprezentațiile de la Izmir, urmează să plece în Serbia, la International Puppet Festival Golden Sparkle (mai 2020) și în Israel, la Festivalul International de Teatru Fringe de la Beer Sheva (14-16 iulie 2020).

Participarea spectacolului „Iepurele alb” la Izmir International Puppet Days are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Izmir International Puppet Days este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru de păpuși din lume, iar la ediția din acest an, care va avea loc în perioada 5 – 22 martie, au fost selectate și vor participa 50 de trupe din 23 țări. 223 de reprezentații vor avea loc în 37 de săli de teatru din întreg orașul. Tot în cadrul festivalului vor fi susținute 2 workshop-uri pentru artiști și vor fi organizate 5 expoziții.

„Iepurele alb” este unul dintre cele două spectacole care vor deschide festivalul, pe 5 martie.

 Spectacolul „Iepurele alb” (vârsta 4-110 ani) a luat naștere prin măiestria actrițelor Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman și a avut premiera în decembrie 2018.

Concept, scenografie și costume: Ana Craciun Lambru, Lavinia Pop Coman
Mișcare scenică și ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru
Lumini: Traian Marin
Grafica: Romulus Boicu
Regia: Ana Crăciun Lambru

 

Contact:

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro