O nouă comedie, la Teatrul de Artă București: “Incident la graniță”, prezentată în premieră pe 12 și 14 octombrie

 

“Un amestec de Ionesco și Kafka, filtrat printr-o doză bună de comedie.“, așa caracterizează publicația britanică Partially Obscured View textul lui Keiran Lynn, montat la Teatrul de Artă București și prezentat în premieră, luna aceasta.
Pe 12 și 14 octombrie, Teatrul de Artă București și Trubaduro invită publicul bucureștean la premiera spectacolului INCIDENT LA GRANIȚĂ, o comedie subtilă și perfect actuală, despre granițe reale sau imaginare, despre cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ, despre ce ne leagă și ce ne separă pe unii de ceilalți.

Spectacolul este regizat de George Dogaru și îi are în distribuție pe Doina Antohi, Pavel Bârsan și Andrei Mateiu. Scenografia este semnată de Romulus Boicu, iar styling-ul îi aparține Ruxandrei Bușneag.

Povestea e simplă, iar absurdul ei dezvoltă o situație pe cât de neverosimilă, pe atât de reală și experimentată de fiecare dintre noi. Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc în situația în care un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță direct prin mijlocul parcului. Se pomenesc în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni. Cum interacționează dragostea cu absurdul sau cu politica? Urmează să aflați la spectacol.

Despre piesa Incident la granițăde Keiran Lynn, presa britanică afirmă:

“O capodoperă ce combină comedie, ironie și o profunzime considerabilă.” Three Weeks Magazine

“O piesă foarte inteligentă și ghidușă, ce reușește să facă audiența să râdă și să realizeze cât de absurd poate fi totul.“Everything Theatre

“Minunat scrisă și fermecătoare până la tăierea respirației. Dialogul este inteligent și clar. Nici un cuvânt nu este în plus (…).“ A Younger Theatre

“O satiră inteligentă despre limitele politice, individualism versus a zecea spiță la roată, gândire autonomă versus obediență oarbă și eternul “război” al sexelor.“ UK Theatre Network

Pentru George Dogaru, cel care semnează regia spectacolului, Incident la granițăeste a doua montare de la Teatrul de Artă București. Prima, Constelații de Nick Payne, se bucură de un mare succes la publicul spectator și la publicul de specialitate, făcând săli pline și fiind invitat, în doar un an de la lansare, la cinci festivaluri de teatru. Numai în ultimele două luni a participat la UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent și Festivalul 25 de ore de teatru non-stop, Sibiu.

Romulus Boicu, autorul spațiului scenic și al graficii, nominalizat anul acesta la premiile UNITER, este deja un colaborator de bază al Teatrului de Artă București, aflându-se la al cincilea spectacol al teatrului, pentru care semnează scenografia, după Omul care mânca lumea, regia Alexandru Mâzgăreanu, Când timpul stă pe loc, regia Bogdan Budeș, ș.a.

Spectacolul Incident la granițăeste realizat în coproducție de Teatrul de Artă București și Trubaduro.
Trubaduro este un concept nou în România, ce oferă momente inedite de petrecere a timpului liber în oraș. Jocuri interactive, teambuilding-uri, experiențe insolite și producții teatrale, toate transformă o ieșire în oraș într-un eveniment. Trubaduro are deja în portofoliul de activități jocul „Dinner with murder”, 100% interactiv, și două coproducții teatrale, împreună cu teatre independente din București. 

Costumele sunt oferite de TEX exclusiv la Carrefour iar armele și echipamentele sunt oferite de Airsoft- Pro.

 

Bilete la avanpremiera și premiera spectacolului, din 12 și 14 octombrie, orele 19.15, se găsesc pe mystage.ro.

 

Contact:

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0722.243.950

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro