Comedia “Un bărbat și mai multe femei” merge la Pitești

 

Miercuri, 7 martie, de la ora 19.00, piteștenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, la spectacolul Un bărbat și mai multe femei” după Leonid Zorin, producție a Teatrului de Artă București. Montarea, o comedie explozivă ce are la bază textul plin de umor al celebrului dramaturg rus, îi are în distribuție pe nu mai puțin celebrii Paula Chirilă și George Constantinescu, două nume de prim rang din distribuțiile comediilor Teatrului de Artă București. Regia spectacolului este semnată de Bogdan Hușanu.

În luna noiembrie a anului trecut, “Un bărbat și mai multe femei” s-a jucat, cu casa închisă, la Koln, în Germania. 

Dar despre ce este vorba?

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a „sexului slab”.
„Garunski, personajul masculin, cunoaşte, de-a lungul spectacolului, femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul și ghinionul din viața lui.” (sursa: Teatral.ro)
Şi, pentru că tot femeia are cheia decăderii şi înălţării unui bărbat, Garunski se lasă purtat în acest montagne-russe al stărilor, preluând controlul sau lăsându-se controlat de entitatea cel mai greu de înţeles şi definit: FEMEIA.

Femeile, în spectacol, sunt interpretate de Paula Chirilă, cunoscută publicului piteștean din spectacolele Romeo și Julieta și Old Love, de la Teatrul Alexandru Davila, dar și de la emisiuni ale Antenei 1, precum Divertis, Te cunosc de undeva, Mireasă pentru fiul meu etc.

Bărbatul este George Constantinescu, tânărul fondator al Teatrului de Artă București, actor de teatru și film, câștigător a nu mai puțin de trei premii pentru Cel mai bun actor, la festivaluri naționale de teatru, între care unul pentru Cel mai bun actor, la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie.

Pe zona de film, cea mai recentă producție în care l-ați văzut sau încă îl puteți vedea este comedia 6,9 grade pe scara Richter, a regizorului Nae Caranfil.

BILETE pentru reprezentația Un bărbat și mai multe femei”, din 7 martie, ora 19.00, se pot achiziționa online, de pe MyStage.ro, și de la casa de bilete a Teatrului Alexandru Davila (str. Victoriei nr. 8, Pitești).

 

Despre Teatrul de Artă București

 

Teatrul de Artă București este un teatru sută la sută independent, născut la inițiativa unui tânăr actor (George Constantinescu) și construit, la propriu, de câțiva actori și regizori care au crezut în proiect și au ajutat la nașterea și dezvoltarea lui.

În 5 ani de la inaugurare, Teatrul de Artă București a susținut cinci stagiuni teatrale – în prezent aflându-se la cea de-a șasea –, a produs și joacă nu mai puțin de douăzeci de spectacole, dintre care două în coproducție cu Teatrul Mic și Teatrul Nottara din București, a reușit să atragă cofinanțări de la ARCUB și UNITER, pentru trei spectacole, a participat la peste cincisprezece festivaluri de teatru, naționale și internaționale, a înființat o școală de teatru și promovează, activ, teatrul în rândul publicului tânăr, participând, pentru al treilea an consecutiv, la programul Școala altfel.

Cu spectacolele sale, Teatrul de Artă București a obținut nu mai puțin de nouă premii, la festivaluri de teatru, iar două dintre producțiile sale au fost selectate în Festivalul Național de Teatru.

 

Teatrul de Artă București este primul și singurul teatru independent din România care a câștigat Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol, la un festival internațional (spectacolul “Dureri fantomă” de Vasili Sigarev, la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada-Plays, Ekaterinburg, Rusia – iunie 2017).

 

Contact

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0722.243.950 / 0745.25.95.85

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro