Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, în noua premieră de la TAB, “CÂND TIMPUL STĂ PE LOC”

 

Sfârșitul lunii octombrie vine cu o surpriză, la Teatrul de Artă București: spectacolul Când timpul stă pe loc de Donald Margulies, așteptat de mai bine de un an și jumătate, va avea premiera luni, 30 octombrie și 13 noiembrie, de la ora 19.15. Producția îi reunește, pentru prima dată, pe scena din strada Sfântul Ștefan nr. 21, pe Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, sub îndrumarea regizorului Bogdan Budeș care semnează și traducerea piesei.

Textul este centrat pe două cupluri: Sarah-James și Richard-Mandy. Sarah (Mihaela Sîrbu), fotoreporter de război, și James (Andi Vasluianu), scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Richard (Dorin Andone), prieten apropiat al celor doi și, totodată, editorul lor la revistă, începe o viață nouă, alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy (Diana Roman), organizator de evenimente.

Două povești de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile. Când timpul stă pe loc este, esențialmente, o poveste despre viață, cuplu, profesie, iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violență, război.

La realizarea spectacolului Când timpul stă pe loc, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, au contribuit și donațiile prietenilor producători, în urma unei campanii de crowdfunding inițiate de regizorul Bogdan Budeș.

Producția a câstigat, de asemenea, o finanțare din partea UNITER, în urma sesiunii finanțare din aprilie 2016.

Când timpul stă pe loc este al treilea spectacol regizat de Bogdan Budeș, la Teatrul de Artă București. Primele două – Și veni bărbatul la femeie de Semion Zlotnikov și Dureri fantomă de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru. Anul acesta, Dureri fantomă a obținut Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada Plays, de la Ekaterinburg, Rusia și Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu), la Festivalul Internațional de Teatru de la Constanța, iar în urmă cu doi ani, Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

 

Bilete la premiera spectacolului Când timpul stă pe loc, din 30 octombrie și 13 noiembrie, ora 19.15, sunt disponibile pe MyStage.ro.

 

Contact:

Costinela Caraene

Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0722.243.950 / 0745.25.95.85

E-mail: comunicare@teatruldearta.ro