Spectacolul “O femeie singură” de Dario Fo și Franca Rame, al Teatrului de Artă București, a fost selectat și se va juca, în luna octombrie a acestui an, în Festivalul Național de Teatru, produs de UNITER și ARCUB. Tot în luna octombrie, “O femeie singură” va fi prezentat publicului în cadrul Festivalului Național de Comedie de la Galați, organizat de Teatrul Dramatic “Fani Tardini”.
“O femeie singură” este un one woman show performat de Andreea Bibiri, în regia lui Daniel Grigore-Simion. Scenografia este semnată de Adrian Pitica, iar conceptul și grafica afisului îi apartin Adelinei Pitica.
“Provocarea mea personală a fost modul de abordare a personajului, a textului, a actriței și, evident, a publicului. Iar provocarea s-a numit sinceritate. Pentru că Maria, protagonista piesei lui Dario Fo și a lui Franca Rame, este cea mai sinceră persoană din lume, cea mai inocentă, naivă, cea mai caldă. Maria întruchipează suma femeilor abuzate fizic, verbal sau non-verbal, este exponentul a 2000 de ani de ignoranță și nedreptate. Nu sunt neapărat un feminist, dar sunt adeptul egalității de șansă, al dreptului fiecăruia de a fi stăpân pe corpul și pe acțiunile sale.” – Daniel Grigore-Simion, regizor
În ciuda poveștii – mai degrabă dramatică –, spectacolul “O femeie singură” descrețește bine frunțile, pentru că „textul este scris cu foarte mult umor și nu poți să nu ții cont de el – totuși e scris de Dario Fo care a fost un mare comedian. Eu m-am distrat foarte tare lucrându-l.” – Andreea Bibiri
Piesa “O femeie singură” poartă semnătura celebrilor dramaturgi italieni Dario Fo și Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuți actori și activiști politici ai Italiei, care au avut curajul asumării convingerilor și angajamentului față de probleme politice și sociale și s-au implicat în numeroase controverse cu statul, poliția, cenzura, televiziunea și Vaticanul. Dario Fo, câștigător, în 1997, al Premiului Nobel pentru Literatură, este autorul a peste 70 de piese de teatru, traduse în peste 30 de limbi.
Contact:
Costinela Caraene
Coordonator Comunicare – Teatrul de Artă București
Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro