SINGULARITY după Cornel Mihai Ungureanu – avanpremiera pe 11 și 21 februarie

singularity

În luna februarie, Teatrul Mic și Teatrul de Artă București prezintă spectacolul SINGULARITY, în regia Marianei Cămărășan. Piesa are la bază textul lui Cornel Mihai Ungureanu, “Soții, prietene, amante”, nominalizat la premiul Cea mai bună piesă a anului 2011, în programul UNITER desfășurat sub egida Casei Regale a României. Avanpremiera spectacolului are loc sâmbătă, 11 februarie, ora 20.15 și marți, 21 februarie, ora 19.15, la Teatrul de Artă București din str. Sfântul Ștefan nr. 21.

Trăim într-o lume globalizată, visăm să călătorim și chiar o facem, nu ne sunt străine marile probleme și descoperiri ale științei, beneficiem de o tehnică din ce în ce mai avansată, dar continuăm să purtăm războaie, așa cum continuăm să iubim. Ceea ce se dezvăluie în spectacol este povestea întâlnirii, sub același cer și sub semnul aceleiași utopii, a unor oameni care își vor marca reciproc destinul. Personajele gravitează unele în jurul celorlalte, păstrandu-și totodată solitudinea, fără puterea de a se contopi sau pierde definitiv unele de altele. Ce naște acest tip de legătură este de fapt un mister, dar este ceea ce recunoaștem și ceea ce trăim.

“Singularity este un spectacol special și este prima realizare din cadrul Laboratorului de Creație, Experiment și Cercetare propus publicului de către Teatrul Mic. Este un început atât de promițător, încât ne face să fim extrem de optimiști privind viitorul întregului proiect.” (Gelu Colceag, Manager al Teatrului Mic)

“Singularity este povestea noastră, a tuturor, dureroasă, caldă, candidă, este cea mai fidelă și frumoasă fotografie a războiului infinit din noi. O poveste care are intensitatea primului sărut și prăpastia primei despărțiri.” (George Constantinescu, actor, fondator și director al Teatrului de Artă București )

Adaptarea textului și regia sunt semnate de Mariana Cămărășan, iar distribuția spectacolului este formată din Florina Gleznea, Claudia Prec, Mihaela Popa, Bogdan Talașman și Rareș Andrici. Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar light designul, lui Ștefan Vasilescu.    

Singularity este primul spectacol realizat în coproducție de Teatrul Mic și Teatrul de Artă București.

Bilete pentru avanpremiera din 11 și 21 februarie se pot achiziționa online, de pe www.mystage.ro/spectacole/singularity-435/ sau www.teatruldearta.ro/bilete, sau se pot rezerva la Teatrul de Artă București – rezervari@teatruldearta.ro.    

 

Contact:

Costinela Caraene

Comunicare – Teatrul de Artă București

Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro